Malzemeler:
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 3 su bardağı taze ahududu
- 2 yemek kaşığı portakal suyu
Hazırlanışı:
Şurup Hazırlama Şurup için, orta boy bir tencerede şeker ve suyu orta ateşte sadece kaynamaya başlayana kadar ısıtın ve karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. Ocaktan alın; limon suyunu karıştırın. Orta boy bir kaseye aktarın; üzerini kapatın ve tamamen soğutun.
Ahududu Püresi Hazırlama Ahududu ve portakal suyunu mutfak robotuna veya blendera koyun. Üzerini kapatın ve pürüzsüz olana kadar işleyin veya karıştırın. Püreyi ince bir süzgeçten geçirin; çekirdekleri atın. Püreyi soğutulmuş şuruba karıştırın.
Dondurma ve Servis Ahududu karışımını bir kaba yayın. Üzerini kapatın ve yaklaşık 4 saat veya katılaşana kadar dondurun. Karışımı bir çatalla parçalayın; gerekirse yarısını mutfak robotuna veya blendera koyun, 60 saniye boyunca veya pürüzsüz ve rengi açılana kadar karıştırın.
Sorbe’yi tekrar kaba alın; üzerini kapatın ve 6 ila 8 saat daha veya katılaşana kadar dondurun. Servis etmek için oda sıcaklığında 5 dakika bekletin.