Malzemeler
Köfte için
- 250 gr dana kıyma
- 1 küçük soğan, ince doğranmış
- 1 yumurta
- Galeta unu
- Kimyon, Tuz, Karabiber
- 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Çorba için:
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 çay bardağı kuskus
- 1 dal kereviz sapı
- 1 çorba kasesi pazı, rezene ya da ıspanak yaprağı (iri kesilmiş)
- 3 su bardağı et suyu ya da tavuk suyu
- 2 su bardağı su
- Tuz, Karabiber
Yapılışı
Köfte için belirtilen malzemeleri karıştırıp yoğurun. Elinizle ceviz büyüklüğünde yuvarlak şekil vererek sıvı yağda kızartın.
Çorba için tencerede sıvı yağı ısıtın, ince doğradığınız soğanı ve kereviz sapını yağda çevirin. Yine küçük halka doğranmış havuçları da tencereye ekleyip hafif kavurun. Sonra et suyu ve normal suyu tencereye ekleyin.
Havuçlar yumuşamaya başlayınca kızarttığınız köfteleri, yeşillikleri ve kuskusu da ilave edip tuz ve karabiber ekleyin. Kuskus pişip çorba kıvam alınca ateşten alın.