Malzemeler
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 soğan, ince kesilmiş
- 3 büyük diş sarımsak, kıyılmış
- 1 kg brokoli, sapları soyulmuş ve doğranmış, çiçekleri parçalar halinde kesilmiş (yaklaşık 5 su bardağı)
- 2 patates, soyulmuş ve doğranmış
- 2 su bardağı rendelenmiş çedar peyniri
- Tuz ve taze çekilmiş karabiber
- 1 yemek kaşığı taze limon suyu
- 3 dilim ekmek
Yapılışı
Fırını 200 dereceye önceden ısıtın. Orta boy bir tencerede yağı orta-yüksek ateşte ısıtın. Soğanı, sarımsağın yarısını, brokoli saplarını, patatesleri ve bir tutam tuzu ekleyin. 3-4 dakika karıştırarak pişirin. 5 su bardağı su ekleyin; tuzla tatlandırın. Kaynatın, ardından ısıyı azaltın ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. 3 su bardağı brokoli çiçeği ekleyin; yumuşayana kadar 8 ila 10 dakika daha pişirin. Hafifçe soğumaya bırakın. 1 su bardağı peynirle birlikte bir blendere aktarın; pürüzsüz olana kadar püre haline getirin. Tuz, karabiber ve limon suyu ile tatlandırın.
Kalan peynir ve sarımsağı karıştırın. Kenarlı fırın kabının bir tarafına ekmeği, diğer tarafına kalan brokoli çiçeklerini yerleştirin. Her ikisine de yağ gezdirin; tuz ve karabiber ekleyin. Ekmeğin üzerine peynir karışımını koyun ve 15 dakika pişirin. Çorbayı ekmek dilimleri, peynir parçaları, brokoli çiçekleri ve limon kabuğu rendesi ile servis edin.