Bu kremsi yoğurt sosunu bebek havuçları, dilimlenmiş turp veya kepekli pide dilimleriyle servis edebilirsiniz.
Malzemeler:
2 yemek kaşığı tahin
1 yemek kaşığı limon suyu
1 diş sarımsak, kıyılmış
¼ çay kaşığı tuz
1 su bardağı az yağlı sade yoğurt
¼ fincan doğranmış taze kişniş
Hazırlanışı:
Tahin, limon suyu, sarımsak ve tuzu küçük bir kapta birleştirin ve pürüzsüz olana kadar karıştırın.
Yoğurt ve kişnişi ilave edin ve birleştirmek için iyice karıştırın. Bu sırada bir tadına bakın, isterseniz daha fazla limon suyu ekleyebilirsiniz.
Servis yapmak için bir kaseye aktarın.
İpucu: Tahin çok koyuysa, karıştırmaya yardımcı olması için mutfak robotu kullanabilirsiniz. Kişniş dışındaki tüm malzemeleri mutfak robotuna yerleştirin ve pürüzsüz olana kadar çekin. Kişniş ekleyin ve iyice karışana kadar yaklaşık 20 saniye karıştırın.
Sadece:
Porsiyon Boyutu: 1/3 bardak 88 kalori; Toplam 5.1 g yağ, 1.3 g doymuş yağ, 168 mg sodyum, 127 mg potasyum, 4.4 g karbonhidrat, 7 g protein, 3 mg c vitamini, 78 mg kalsiyum, 14 mg magnezyum