Malzemeler:
- 250 g. Kuru Fasulye,
- 15 g. Maydanoz
- 2 adet Haşlanmış yumurta dilim veya 8’e bölünmüş,
- 40 g. Yeşillik (marul, kıvırcık, göbek, tek veya karışık)
- 3 adet Taze soğan veya piyaz doğranmış kuru soğan,
- 30 g. Zeytinyağı
- 1 adet limonun suyu
Tarator sosu 1 kepçe,
- 20 g. Tahin
- 2 diş Sarımsak az tuzla havanda dövülmüş,
- 1 adet Limonun suyu
- 1 dilim tost ekmeği içi ufalanmış,
- 20 g. Zeytinyağı
Yapılışı;
- Kuru fasulyeyi akşamdan ıslayın.
- Hafif tuzlu suda fasulyeleri haşlayıp, süzün ve bir kaba koyun. Zeytinyağı ve limon suyu karışımını üzerine döküp, karıştırın. 15 dakika dinlerdikten sonra, bir tepsiye yayıp, soğuması için dinlendirin.
- Bir tabağa fasulyeden, koyup, üzerine kıyılmış yeşillikler, maydanoz ve yumurtaları koyun.
- Bir kasenin içine, tahin, sarımsak, limon suyu ve ekmek içini ilave edip karıştırın. 30 dakika dinlendirdikten sonra tekrar çırpıp, hazır tutun.
- Üzerine hazırladığız tarator sosunu döküp, servis edin.