Ayran Aşı Çorbası, ferah tadıyla ısınan havaların kurtarıcı lezzetlerinden biri. Üstelik içerisindeki kefir ve ayranla bağışıklık sisteminizi güçlendirirken nohut ve buğdayla uzun süre tokluk sağlıyor.
Malzemeler:
2 su bardağı ayran
1.5 çay bardağı kefir
1 su bardağı haşlanmış buğday
1 su bardağı haşlanmış nohut
Yarım demet nane
Yarım demet dereotu
Pınar Milföy
Tuz
Yapılışı:
Buğdayı ve nohutu haşlayın. Haşlanmış nohutu, buğdayı ve tuzu karıştırın. Kefir ve ayranı ekleyin. Nane ve maydanozu kıyın ve çorbaya ekleyin. Milföyleri ortadan ikiye kesin, üzerine ağırlık koyarak pişirin. Çorbanın yanında servis edin.
Afiyet olsun.