Malzemeler
- 300 gr çilek
- 250 gr hindi fileto
- 1 adet kırmızı soğan
- Yaban mersini
- 1 adet avokado
- Roka
- Ceviz
- Zeytinyağı
- Balzamik sirke
Hindi marinasyonu için:
- 1 adet limonun suyu
- 1 diş ezilmiş sarımsak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Defne yaprağı-Kekik-Tuz – Karabiber
Hazırlanışı:
Hindiyi marine etmek için -göğüs ya da but bölgesinden seçebilirsiniz- marine malzemelerinin içinde 2 saat bekletin.
Ardından çok az zeytinyağı ya da tereyağı eklediğiniz döküm tavada kızartın.
Salatanın diğer malzemeleri için soğanın kabuklarını soyup yarım ay şeklinde kesin.
Roka yapraklarını yıkayın.
Avokadoyu soyup dilimleyin.
Çilekleri büyüklüklerine göre kesin.
Salata tabağına aldığınız malzemelere kızaran hindi filetoları ekleyin. Ceviz parçaları ilave edin. Damak tadınıza göre tuz ve karabiber ilave edin.
Zeytinyağı ve balzamik sirke ilavesiyle salatanızı tamamlayın.