Maydanoza olan benzerliğiyle bilinen ve Çin maydanozu olarak adlandırılan kişnişi ne kadar tanıyorsunuz?
İşte 7 maddede kişnişin çok bilinmeyen özellikleri…
- Kişniş sebze bahçelerinin favorilerinden biri… İlkbahardan yaz sonuna kadar üç haftada bir ekimini yapabilirsiniz.
- Ekim yaparken iki noktaya dikkat etmek önemli: Kişniş domatesin yanına ekilirken, rezene yanına tercih edilmez.
- Kişnişi taze tüketmek en lezzetlisi; toplanan yapraklar birkaç günden fazla buzdolabında kalırsa tazeliğini yitirebilir.
- Kişniş, güçlü antioksidan özelliği ile öne çıkan bir bitki. Bu sayede başta grip olmak üzere birçok hastalığa karşı vücudu koruyor.
- Nefesinizi ferahlatmak için bu hoş kokulu bitkiden yararlanabilirsiniz.
- Kişniş beyin aktivitelerini uyararak zihinsel performansı iyileştirici etkiye sahip.
- Antibakteriyel içeriği ile kişnişi vücuttaki yaraların temizlenmesinde ve iyileştirilmesinde kullanmak mümkün.