Malzemeler
- 1 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı
- 1 orta boy soğan, doğranmış
- 1 dilim balkabağı soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış
- 4 kırmızı elma elma, soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış
- 1 ½ çay kaşığı öğütülmüş kimyon
- ½ çay kaşığı kişniş
- ½ çay kaşığı zencefil
- ¼ çay kaşığı acı biber
- ¼ çay kaşığı karabiber
- 2 su bardağı tavuk suyu veya sebze suyu
- 2 ½ su bardağı su, gerekirse daha fazla
- Tuz
- 1 jalepeno biberi, ince dilimlenmiş, süslemek için (isteğe bağlı)
- Ekşi krema, süslemek için (isteğe bağlı)
- 1 elma, ince doğranmış ve limon suyuna batırılmış, süslemek için (isteğe bağlı)
Hazırlanışı:
Büyük bir tencerede tereyağını orta ateşte eritin. Soğanı ekleyin; ara sıra karıştırarak, yumuşamaya başlayana kadar yaklaşık 4 dakika pişirin.
Kabağı tencereye ilave edin ve ara sıra karıştırarak, yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin.
Elma, tuz, kimyon, kişniş, zencefil, kırmızı biber, karabiber, et suyu ve su (sadece kaplayacak kadar) ekleyin.
Çorbayı kaynamaya bırakın. Kaynayınca ateşi kısın ve sebzeler iyice yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
Bir mutfak robotunda veya blenderde pürüzsüz olana kadar püre haline getirin.
Çorbayı tencereye geri koyun. Kısık ateşte ısıtın, gerekirse biraz su ekleyerek inceltin.
Kepçeyle kaselere doldurun; dilimlenmiş elma, jalapeño dilimleri ve isterseniz ekşi krema ile süsleyin.
Ana yemek olarak servis ediyorsanız, bu çorbayı sıcak ekmek, yeşil salata veya ızgara peynirli sandviçlerle birlikte servis edebilirsiniz.




