Malzemeler
- 3 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı, eritilmiş
- 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 3 patates
- 1 çay kaşığı kırmızı biber (isteğe bağlı)
- Taze kekik, Tuz
Hazırlanışı
Fırını 200°C’ye önceden ısıtın. Küçük bir kapta tereyağı ve yağı karıştırın.
Patatesleri iyice yıkayın ve üzerini fırçalayın. Mandolin kullanarak patatesleri çok ince dilimleyin.
Patates dilimlerini fırın kabına dikey olarak, sanki hiç kesilmemiş gibi yerleştirin. Tuz ve kırmızı biber (kullanıyorsanız) serpin; ardından yağ karışımını fırça yardımıyla patates dilimlerinin aralarına da iyice nüfuz edecek şekilde sürün. Taze kekik yapraklarını üzerine serpin.
Ppatatesler iyice pişene ve üstleri gevrek olana kadar yaklaşık 35 dakika daha pişirin.
Öneriler:
Kekik yerine biberiye deneyebilirsiniz.
Patates dilimlerinin aralarına soyduğunuz arpacık soğanı dilimlerinden yerleştirebilirsiniz.




