Bu kabaklı frittata tarifi fırında pişiyor; her çatalda erimiş, kremsi peyniri ve yumuşak kabak dilimlerini hissedecek ve afiyetle yiyeceksiniz.
Malzemeler:
- 1 adet orta boy kapak, rendelenmiş ya da mandolinle çok ince dilimlenmiş
- 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- Tuz
- 1 diş sarımsak, ince kıyılmış
- 1 çay kaşığı kurutulmuş kekik
- ¼ çay kaşığı pul biber
- ¼ çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
- 8 büyük yumurta
- 80 g tam yağlı yoğurt
- 1/2 su bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri
- 100 g beyaz peynir, küpler halinde kesilmiş
- 10 adet çeri domates (ortadan ikiye kesilmiş)
Hazırlanışı
Fırını önceden 180 C’ye ısıtın. İnce bir tabaka zeytinyağı veya eritilmiş tereyağını bir turta kabının tabanına ve kenarlarına sürün.
Büyük yapışmaz bir tavayı orta-yüksek ateşte bir damla su temas ettiğinde cızırdayana kadar ısıtın. Zeytinyağı, kabak, tuz ve karabiberi ekleyin ve karıştırın. Kabaklar dilim ise tek kat halinde yayın ve kenarları altın sarısı bir renk alana kadar 2-3 dakika pişirin. Sarımsak, kekik ve kırmızı biberi karıştırın ve sarımsak kokusunu salana kadar yaklaşık 30 saniye pişirin. Tavayı ateşten alın.
Yumurtaları büyük bir kapta yoğurt, rendelenmiş eski kaşar peyniri ve tuz ile pürüzsüz olana kadar çırpın.
Kabakları turta kalıbına aktarın. Yumurta karışımını kabakların üzerine dökün. Beyaz peyniri ve çeri domatesleri en üste eşit olarak dağıtın.
22-25 dakika veya frittata kabarana ve ortası sertleşene kadar pişirin. Fırından çıkarın ve servis etmeden önce yaklaşık 15 dakika soğutun. Hafifçe sertleşecek ve dilimlenmesi daha kolay olacaktır.
Karen’in Notları ve İpuçları
İpucu: Brie’yi buzdolabından çıkarır çıkarmaz keskin bir bıçakla dilimleyin – soğukken kesmek çok daha kolay olacaktır.
İsterseniz frittatayı kabak sote etmek için kullandığınız tavada pişirin. Sadece fırına uygun olduğundan emin olun.
Frittata buzdolabında 3 güne kadar saklanabilir.