Malzemeler
- 6 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı, parçalara kesilmiş
- ⅓ su bardağı mısır nişastası
- ¼ su bardağı şekersiz kakao
- ½ çay kaşığı tarçın
- ½ çay kaşığı tuz
- 350 gr yarı tatlı çikolata parçaları
- ¾ su bardağı şeker
- 1 çay kaşığı vanilin
- 3 büyük yumurta
- 1 su bardağı doğranmış kavrulmuş ceviz
Yapılışı
Fırını 180 dereceye önceden ısıtın. Kare bir fırın tepsisine yağlı kağıt kaplayın. Mısır nişastası, kakao, tarçın ve tuzu birlikte karıştırın. Mikrodalgada kullanılabilen büyük bir kapta, tereyağı ve çikolatayı 30 saniyelik aralıklarla, her seferinde karıştırarak, eriyip pürüzsüz hale gelene kadar, yaklaşık 2 dakika mikrodalgada ısıtın.
Şeker ve vanilyayı karıştırın. Yumurtaları tek tek karıştırarak iyice karışana kadar karıştırın. Mısır nişastası karışımını ekleyin ve karışım pürüzsüz hale gelip kabın kenarlarından ayrılmaya başlayana kadar, yaklaşık 2 dakika, kuvvetlice karıştırın. Cevizleri ekleyin.
Hamuru kalıba dökün ve üstünü düzeltin. Ortasına batırdığınız kürdan nemli kırıntılarla çıkıncaya kadar, yaklaşık 35 dakika pişirin. Kalıbı tel ızgara üzerinde tamamen soğumaya bırakın. Kağıt kenarlarını kullanarak keki kalıptan çıkarın ve 16 kareye bölün.




