Lavaş

Lavaş

Malzemeler 1 tatlı kaşığı kuru maya • 2 su bardağı ılık su 1 su bardağı yoğurt • 1 tatlı kaşığı toz şeker 1,5 çay kaşığı tuz • 5 su bardağı un • 1/2 çay bardağı zeytinyağı Geniş bir karıştırma kabına ılık su, maya, şeker, yoğurt, zeytinyağı ve tuzu koyup karıştırın. Yavaş yavaş unu ilave ederek… ...

devamı
Biberli bulgur pilavı

Biberli bulgur pilavı

Malzemeler 3 adet domates • 1 adet soğan 1’er adet yeşil ve kırmızı biber 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1,5 yemek kaşığı tereyağı • 1,5 su bardağı pilavlık bulgur • 1 yemek kaşığı domates salçası • Tuz • Biber Soğanı doğrayın. Biberleri halka halka kesin. Domatesleri rendeleyin. Bir pilav tenceresinin içine yağları koyun. Soğanları ekleyip kavurun.… ...

devamı
Kepekli Perde Pilavı

Kepekli Perde Pilavı

Malzemeleri – Pilav 3 su bardağı kepekli pirinç 200 gr çiğ badem 50 gr çam fıstık 2 yemek kaşığı tereyağ Karabiber Tuz Malzemeleri – Hamur 2 adet yumurta 4 yemek kaşığı probiyotik yoğurt ½ su bardağı zeytinyağı Tuz Aldığı kadar çavdar unu Yapılışı Hamur yapımı için tüm malzemeleri karıştırıp yoğurduktan sonra 2 parçaya ayırıyoruz. Hamurun… ...

devamı
Pırasalı, Peynirli Kiş

Pırasalı, Peynirli Kiş

Malzemeler Pırasa harcı için: 1⁄2 kg pırasa, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, yarım çay kaşığı kimyon, yarım çay kaşığı taze çekilmiş karabiber, 1 çay kaşığı tuz. Hamuru için: 3 su bardağı un, 125 gram tereyağı, 2 adet yumurta sarısı, 3 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı buzlu su, 2 çay kaşığı tuz. Üzeri için: 200 ml.… ...

devamı