Havuçlar, doğru şekilde saklandıklarında uzun süre dayanabilirler. Örneğin havuçları muz, elma ve sert çekirdekli meyvelerle aynı yerde saklamamalısınız. Gıda bilimciler, ister soyulmuş ister soyulmamış, ister bütün ister kesilmiş olsun, havuçları taze ve diri tutmanın en iyi yollarını açıklıyor.
Bütün Havuçlar Nasıl Saklanmalıdır?
Her zaman buzdolabında! İşte nedeni: Oda sıcaklığında tutulurlarsa, artan oksijen emilimi nedeniyle şeker kaybedecekler (ve acı bir tat geliştireceklerdir).
Soyulmamış
Soyulmamış havuçları düzgün bir şekilde saklamak için buzdolabınızın sebzelik çekmecesine ağzı kapalı plastik bir torba içinde yerleştirmeniz öneriliyor. Ve bu ipuçlarını aklınızda bulundurun:
- Kuru kalmalarını sağlayın: Brokoli, karnabahar ve diğer ürünlerde olduğu gibi, fazla nem bozulmayı hızlandıracağından havuçları saklamadan önce yıkamaktan kaçının.
- Üstlerini kapatın: Havuçtaki [mevcut] nemi ve şeker içeriğini korumak için saklamadan önce yeşillikleri çıkardığınızdan emin olun.
Soyulmuş
Soyulmuş bütün havuçlar, soyulmamış havuçlarla aynı şekilde saklanmalıdır. Bununla birlikte, kabuğun havuçtaki nemi koruduğunu belirtmek gerekir, bu nedenle saklamadan önce havucu soymak dehidrasyon sürecini hızlandıracaktır.
Raf Ömrü
Bütün havuçlar uygun şekilde saklandığında buzdolabında bir aya kadar dayanabiliyor.
İster soyulmamış ister soyulmuş havuç saklayın, havuçları neyle birlikte sakladığınıza dikkat edin. Onları muz, elma, sert çekirdekli meyveler, üzüm, brokoli ve kuşkonmaz gibi etilen üreten diğer sebze ve meyvelerden uzak tutmak en iyisidir. Bu maddelerden gelen etilen, havuçların daha hızlı yaşlanmasına neden olarak zamanla daha düşük şeker içeriğine ve acı tatlara yol açacaktır.
Kesilmiş Havuçlar Nasıl Saklanır?
Kesilmiş havuçları saklamak için nemli bir kağıt havluya gevşekçe sarıp, ardından buzdolabınızın sebzelik çekmecesine kapalı bir plastik torba içinde yerleştirebilirsiniz.
Bazıları kesilmiş havuçları suya batırıp buzdolabında hava geçirmez bir kapta saklamayı öneriyor, ancak bu aromayı sulandırabilir, dokuyu bozabilir ve çürümeyi hızlandırabilir.
Havuç Yeşilleri Nasıl Saklanır?
Havucun üst kısımları yenilebilir ve besleyicidir. Salatalara eklenebilir, makarna veya içeceklerde garnitür olarak kullanılabilir ya da tıpkı otlar veya diğer yapraklı yeşillikler gibi pesto veya chimichurri gibi soslara karıştırılabilir.
Havuç yeşilliklerini yıkanmadan delikli bir plastik torba içinde kağıt havluyla birlikte saklayın, böylece saklama sırasında nemi uzaklaştırmış olursunuz diyor. Plastik torbayı buzdolabında tutun.
Havuçları Dondurabilir misiniz?
Havuçlar dondurucu dostu sebzelerdir. Ancak, önce haşlamak önemlidir, çünkü kaynar su havuçtaki enzimleri etkisiz hale getirecektir, aksi takdirde buz çözüldüğünde kötü bir doku ve lezzet ortaya çıkacaktır.
Kaynak: marthastewart.com