Malzemeler:
- 200 g haşlanmış hindi but
- 200 ml hindi haşlama suyu
- 2 salatalık turşusu (isteğe bağlı)
- 2 adet soğan
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 burger ekmeği
- 3 yemek kaşığı Barbekü sosu
- 1 yemek kaşığı ketçap
Hazırlanışı:
Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın. Sıvı yağı tavada ısıtıp soğanları ekleyin ve yüksek ateşte biraz yumuşana kadar çevirin. Soğanlar yumuşayınca şekeri ilave edip ateşi biraz kısıp pişmeye bırakın. Soğanlar hafif yanmaya başlarsa tavanın kenarından çok az su ekleyin, sürekli karıştırmaya devam edin, yaklaşık 20 dakika sonunda karamelize soğanlarınız hazır olacak.
Şimdi haşlanmış hindi butunu tiftikleyerek parçalayın ve küçük bir tavaya iki kaşık haşlama suyu ve 3 yemek kaşığı Barbekü sosu ile birlikte koyun. Kapağını kapatın ve en düşük ateşte 10 dakika ısıtın.
Kalan haşlama suyunu da sıcak tutun, hindilerin kurumaması için ya da ekmekleri ıslatmak için kullanabilirsiniz.
Bu arada turşuları halka doğrayın.
Burger ekmeklerini ikiye bölün, isterseniz tavada hafif kızartın. Hindi etlerini arasına koymadan önce ayrıdığınız haşlama suyuyla ekmeği çok az ıslatın ve hindileri koyun. Üzerine karamelize soğanları ve turşuları paylaştırın, biraz ketçap ekleyin. Yanında patates kızartmasıyla servis yapın.




