Yaz bitti bitiyor; şehre ve işe dönüş, okulların açılması derken sürekli şikayet ettiğimiz o tempolu günlerin en önemli enerji kaynağı kahvaltı yine “en kolay terk edilenler” listesine girdi.
Kahvaltı günün en önemli öğünü olarak adlandırılır, ancak yapılan araştırmalar “en önemli” olmasının “atlanmasını” engellemediğini gösteriyor. 2.000 yetişkinle yapılan bir ankete göre, yaklaşık sekiz kişiden biri (%13) sabahları nadiren kahvaltı yapıyor.
Peki, kahvaltı için zaman bulduklarında ne yiyorlar? Ankete göre, ezici çoğunluk (%65) yumurtayı tercih ederken, %56’sı kahvaltılık gevreği tercih ediyor. %58’i ise kahveyi kahvaltı olarak gördüklerini ve başka bir şey yemediklerini söylüyor.
Sağlıklı beslenme için trend olan kahvaltı seçenekleri de popülerlik kazanıyor gibi görünüyor; ankete katılanların %29’u sabah kahvaltısı olarak düzenli olarak avokado veya humuslu tost yediklerini söylüyor. Ancak bu daha çok milenyum kuşağının bir eğilimi olabilir.
Beslenme uzmanları, “Sabah beslenmesi, enerjinizi, yaratıcılığınızı ve odaklanmanızı artırmak için çok önemlidir” diyor. “Uykunuz sırasında vücudunuz yeniden yapılanma ve onarımla meşgulken siz oruç tutmuş olursunuz.”
Ayrıca, yetişkinlerin %46’sı güne pratik bir sandviçiyle başlamayı sevdiklerini söylüyor.
Anket ayrıca, tuzlu kahvaltı yapanlarla tatlı kahvaltı yapanlar arasındaki farkları da ortaya koydu. Tuzlu kahvaltı yapanlar, tatlı yiyecekleri tercih edenlere kıyasla bir saat daha fazla çalışabiliyor gibi görünüyor, bu da haftada yaklaşık beş saatlik ek verimlilik anlamına geliyor!
Kaynak: https://studyfinds.org