Tavuk, sebze, yumurta ve soya sosuyla nefis bir tada sahip bu yemek, hızlı bir öğle veya akşam yemeği için hazırlaması kolay bir lezzet şöleni.
Malzemeler:
- 4 su bardağı bir gün önceden pişirilmiş uzun taneli pirinç
- ¼ su bardağı soya sosu
- 1 yemek kaşığı artı 1 çay kaşığı sake
- 2 yemek kaşığı tereyağı, oda sıcaklığında
- 3 diş sarımsak, kıyılmış
- 2 çay kaşığı aspir yağı
- 3 büyük yumurta
- 300 gr tavuk göğsü, şeritler halinde kesilmiş
- 1 küçük beyaz soğan, küçük doğranmış
- 1 havuç, küçük parçalar halinde kesilmiş
- 1 taze soğan, doğranmış
- Tuz ve taze çekilmiş karabiber
Hazırlanışı:
Küçük bir kapta soya sosu ve sakeyi karıştırın. Ayrı bir kapta tereyağı ve kıyılmış sarımsağı karıştırın. Her ikisini de bir kenara koyun.
Büyük bir dökme demir tavayı veya wok’u yüksek ateşte çok sıcak olana kadar, yaklaşık 2 dakika ısıtın (bir tutam su koyun hemen buharlaşmalıdır). 2 çay kaşığı yağ ekleyin ve çevirerek tavaya yayın. Yumurtaları ve 1 çay kaşığı soya karışımını çırpın. Yumurta karışımını tavaya ekleyin; katılaşana kadar yaklaşık 1 ila 2 dakika pişirin. Pişmiş yumurtaları bir kesme tahtasına aktarın, rulo yapın ve yumurtaları çapraz olarak ince dilimleyin. Bir kenara koyun.
Isıyı yükseltin, tavuğu ekleyin; tuzla baharatlayın. Tereyağı karışımının yarısını ekleyin. Her iki tarafı da kızarana kadar bir kez çevirerek pişirin. 1 çorba kaşığı soya karışımı ekleyin; kaplamak için karıştırın. Sonra tavadan alın. Soğan, havuç, taze soğan ve kalan tereyağı karışımını ekleyin; kahverengileşmeye başlayana kadar 2 dakika pişirin. Pirinci ekleyin, ara sıra karıştırarak ve pirinci tencerenin dibinden sıyırarak ısınana kadar yaklaşık 3 dakika pişirin. Tavuğu, çırpılmış yumurtayı ve kalan soya sosu karışımını tavaya ekleyin. Tavadaki tüm malzemeleri iyice karıştırın. Taze soğan yeşilliklerini karıştırın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. İlave taze soğan yeşillikleri ile süsleyin.
Kaynak: https://www.marthastewart.com/