Malzemeler
6 su bardağı süt
3 yemek kaşığı pirinç unu
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı pudra şekeri
Tarçın
Yapılışı
• Süt, pirinç unu, mısır nişastası ve toz şekeri önce bir kasede pütür kalmayacak şekilde karıştırın.
Ardından tencereye alıp ocağa koyun, kısık ateşte karıştırmaya devam ederek koyulaşana kadar pişirin.
• Karışım kıvam alınca tereyağını ilave edin, yağ sıcak tatlının içinde eriyince ateşten alın. Tatlıyı pürüzsüz bir kıvama ulaşması için blender’dan geçirin.
• Bir tepsiyi ocağa koyun. Bir kepçe muhallebi, pudra şekeri ve tarçını tepside karıştırdıktan sonra her tarafına eşit miktarda yayın. Tepsiyi çevirerek muhallebinin dibinin tutmasını sağlayın. Dibi tutunca kalan muhallebiyi de tepsiye dökün. Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.
• Tatlıyı buzdolabına alın ve soğuduktan sonra ince uzun dilimlere ayırın. Islattığınız spatula yardımıyla kıvırarak rulo şeklinde sarın. Tarçın ilavesiyle servis edebilirsiniz.