Malzemeler
1⁄2 su bardağı kırık pirinç
1 su bardağı et suyu
2 su bardağı kefir
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı nane
Tuz
Karabiber
İsteğe göre pul biber
Yapılışı
Geleneksel olarak yoğurtla hazırlanan bu lezzetli çorbayı bir de kefirle deneyin! Biraz daha mayhoş ve lezzetli bir tatla karşılaşacaksınız. Belki de bu sayede, hayatınızda kefire daha fazla yer açarsınız.
Pirinçleri yıkayıp süzdükten sonra 4 bardak su, et suyu, tuz ve karabiberle beraber pişmeye bırakın. Tereyağını bir tavada eritin. İçine naneyi atıp kısaca kavurun. Dilerseniz bu aşamada naneyle beraber pul biberi de ilave edebilirsiniz. Pişen pirinçleri blenderden geçirin. Bu aşamada yavaş yavaş kefiri ilave edip blender ile karıştırın. Hazır olan çorbanıza tereyağında kavrulmuş naneyi ilave edip karıştırın ve servis yapın.