Malzemeler
- 1 su bardağı polenta veya mısır unu
- ¾ su bardağı (100 gr) un
- 1½ çay kaşığı kabartma tozu
- ½ çay kaşığı tuz
- 2 büyük yumurta
- 2 yumurta beyazı
- 1 su bardağı şeker
- ¼ su bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı , yumuşatılmış
- ½ su bardağı yoğurt veya ekşi krema
- 2 yemek kaşığı rendelenmiş taze limon kabuğu
- 2 yemek kaşığı taze limon suyu
- Pudra şekeri
Hazırlanışı - Fırını 175 C’ye önceden ısıtın.
- Kek kalıbının tabanını ve kenarlarını hafifçe yağ veya pişirme spreyi ile yağlayın.
- Mısır unu, un, kabartma tozu ve tuzu bir kasede karıştırın ve bir kenara koyun.
- Yumurtaları, yumurta beyazlarını ve şekeri mikserle orta-yüksek hızda 4-5 dakika, soluk ve krema kıvamına gelene kadar çırpın. Düşük hızda, yağı, tereyağını, yoğurdu, limon kabuğu rendesini ve suyunu karıştırın.
- Kuru malzemeleri de bu ıslak karışıma ekleyin ve iyice karıştırın. Hamuru kalıba dökün, 35-40 dakika veya üstü sıkı (sert değil) hissedilene ve kekin ortasına batırılan bir kürdan temiz çıkana kadar pişirin. Izgara üzerinde10 dakika soğutun.
- Üzerine pudra şekeri eleyip servis edin.