O pahalı restoranlarda yediğiniz etin tadını evde yaptığınızla aynı değil mi? Orada tattığınız lezzete ulaşmanın mümkün olmadığını mı düşünüyorsunuz? Yanılıyorsunuz. O halde şimdi gelin eti ev ortamında mükemmel bir şekilde nasıl pişireceğinize bir bakalım.
Aklınızda Bulunsun
- Eti buzluktan kullanacaksanız, önce buzdolabının alt rafında çözdürün, sonra oda sıcaklığına alın. Buzluktan aldığınız eti dışarıda çözdürmeyin.
- Eti tavada çevirirken çatal kullanmayı da unutun çünkü bu şekilde eti delersiniz ve etin kendi özsuyunun akıp gitmesine neden olur, kupkuru ve lezzetsiz bir et yemek zorunda kalırsınız.
- Etin piştiğini anlamak için bıçakla arasını çizip bakmayın. Üstten parmağınızla bastırıp anlayabilirsiniz; işaret parmağıyla baş parmak arasındaki boşluktaki gibi bir yumuşaklık kıvamı uygundur.
- Eti piştikten sonra alıp hemen servis etmek doğru değildir. Zira et bu süreçte de hala pişmeye devam eder. Suyunu içinde hapsetmek için birkaç dakika bekledikten sonra servis yapmak en doğrusudur.