Son 10 yılda yapılan araştırmalar peynirin, tüketen kişinin kilo durumunda olumlu etkiler yarattığını, hatta kalp ile diyabet 2 tip hastalıklarında riski azalttığını ortaya koyuyor.
2016 yılında “American Journal of Clinical Nutrition”da yayınlanan bir çalışma günde bir porsiyondan fazla peynir yiyenlerin obez olma ihtimallerinin arada sırada yiyenlere göre daha düşük olduğunu gösteriyor. 2017 yılında yapılan bir başka araştırma ise düzenli peynir ürünleri tüketimi ile azalan inme ve kalp hastalıkları arasında doğrudan bağlantı olduğunu ortaya koyuyor.
Drexel Üniversitesi Yiyecek Bilimi bölümünde doçent olarak görev yapan, “The Science of Cheese” kitabının yazarı Michael Tunick’e göre peynirde sıfır karbonhidrat var; ayrıca kalsiyum ve protein deposu.
Tabii ki peyniri nasıl tükettiğiniz önemli… Pizza veya lazanya gibi yemeklerin içinde değil de salatada ya da bir sebze yemeğine katarak yemek daha sağlıklı. Pek çok araştırmaya göre peynir tok tuttuğundan, yemeklere eklendiğinde uzun vadede açlıkla daha fazla yemeyi engelliyor.