Malzemeler
Köfte için: 1 yemek kaşığı tereyağı • 1 adet soğan (rendelenmiş) • 500 gr. ıspanak (yıkanmış ve ayıklanmış) • 1 su bardağı un • 1 adet yumurta 1’er su bardağı beyaz peynir ve kaşar peyniri rendesi
Kızartma için: 2 adet yumurta (çırpılmış) • Ekmek kırıntısı • Sıvı yağ
Tereyağını geniş bir tavada eritin, soğanları ekleyip soteleyin. Doğradığınız ıspanakları ilave edin ve sotelemeye devam edin. Unu ekleyip karıştırın. Ispanaklar pişince derin bir kaba alın. İyice soğuyunca içine yumurtayı ve peynirleri ekleyip iyice yoğurun. Elde ettiğiniz köfte hamurundan parçalar alın ve elinizle yuvarlak şekil verin. Köfteleri önce çırptığınız yumurtaya, ardından ekmek kırıntılarına bulayın. Sonra sıvı yağda kızartıp servis yapın.