Malzemeler:
- 1 kg hindi but
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı ikiye bölünmüş çeri domates
- ¼ su bardağı ince doğranmış kırmızı soğan
- ½ su bardağı mısır (haşlanmış taneler)
- 1 adet jalapeño biber, çekirdekleri ve tohumları çıkarılmış, ince doğranmış (ya da yeşil sivri biber)
- Marul yaprakları
- 2 yemek kaşığı taze limon suyu
- Kızartma için bitkisel yağ
- 12 adet küçük mısır tortillası
- Tuz, karabiber
Yapılışı
Hindi etini tuz ve karabiberle baharatlayın, üzerine oda sıcaklığında tereyağını sürüp 230 derecedeki fırında iç sıcaklığı 160°’yi gösterene kadar pişirin. Biraz soğumaya bırakın. Derileri ve kemikleri çıkarın (derileri saklayın); hindi etini ısırık büyüklüğünde parçalar halinde doğrayın.
Domatesleri soğan, mısır, jalapeño ve limon suyu ile karıştırın; tuz ile baharatlayın.
Küçük bir tavada sıvı yağı ısıtın. Tortillaları teker teker, her bir tarafı yaklaşık 15 ila 20 saniye altın rengi olana kadar kızartın. (Kenarları gevrek ama hala esnek olmalıdır.) Kağıt havlulara aktarın; tuz ile baharatlayın.
Ayırdığınız derileri aynı yağda, birkaç parça halinde, altın rengi olana kadar, her parti için yaklaşık 1 dakika kızartın. Kağıt havlulara aktarın (kızarmaya devam edeceklerdir). Soğuduktan sonra, küçük parçalar halinde doğrayın. Tortillaları hindi, kızarmış deriler, domatesli karışım ve marulla doldurun; katlayın ve servis yapın.




