Malzemeler
250 gr tereyağı (oda ısısında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta (sarısı içine, akı dışına)
6 yemek kaşığı toz şeker
1,5 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
Aldığı kadar un (yaklaşık 3 – 3,5 su bardağı elenmiş)
Üzeri İçin
Kalan yumurta akı
1 kase toz şeker
Yapılışı
Geniş bir kabın içine küp doğradığımız tereyağı, sıvıyağ, yumurta sarısı, toz şeker, yoğurt, kabartma tozu ile vanilyayı alarak karıştırmaya başlıyoruz. Üzerine kontrollü bir şekilde elediğimiz unumuzu ilave edip, iyice yoğuruyoruz. Hamurumuz ele yapışmayan kıvama gelince hazır demektir. Hazır olan hamuru streç film ile sarıp en az 30 dakika buzdolabında dinlendiriyoruz. Dinlenen hamuru hafif unladığımız tezgahta merdane ile 1 cm kalınlığında açıyoruz. İstediğimiz kurabiye kalıbı ile şekil veriyoruz. Kurabiyemize şekil verdikten sonra önce ayırdığımız yumurta akına batırıp, sonra toz şekere buluyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize diziyoruz. Önceden ısıttığımız 180 derecedeki fırında yaklaşık 20 – 25 dakika kadar pişiriyoruz.
Tarif:
Tuğba Sağıroğlu
Tug’s Cake Shop