Hollandez Sos

Hollandez Sos

Malzemeler 3 adet yumurta sarısı, 125 gr tereyağı, 1,5 yemek kaşığı limon suyu, 2 yemek kaşığı soğuk su, yaklaşık 1 çay kaşığı tuz, taze çekilmiş karabiber Tereyağını sos tenceresine koyun ve yanmamasına dikkat ederek kısık ateşte eritin. Yağ üzerinde çıkan beyaz süt köpüklerini kaşık yardımıyla alın. Eriyen tereyağını süzgeçten geçirin ve ılık halde bekletin. Yumurta…

devamı
Dömi Glas Sos

Dömi Glas Sos

Malzemeler 2,5 kg taze dana kemiği, 2 su bardağı küp küp doğranmış havuç, 2 su bardağı küp küp doğranmış kereviz; 3 su bardağı küp küp doğranmış soğan, 4-5 dal maydanoz, 4-5 dal taze kekik, 3-4 adet defne yaprağı, 3 diş sarımsak, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, yarım su bardağı doğranmış domates, 1 çorba kaşığı çekilmiş tane…

devamı
Bearnez Sos

Bearnez Sos

Malzemeler 3 arpacık soğan, 6 dal frenk maydanozu, 20 ml şarap, 20 ml elma sirkesi, 3 yumurta sarısı, 250 gr eritilmiş tereyağı, 6 dal taze tarhun, 1 tatlı kaşığı çekilmiş tane karabiber, tuz Bir tencereye soğanları çekilmiş tane karabiberi, maydanozu, tarhunu, şarabı, sirkeyi koyun ve kısık ateşte 1 tatlı kaşığı kalana kadar pişirin. Karışımı süzün…

devamı