Malzemeler
Kurabiye Hamuru:
- 130 g tereyağı
- 1 yumurta
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı esmer şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı granül kahve
- 2 su bardağı un
- ½ su bardağı ceviz içi
Krema;
- 150 g labne peyniri
- 100 ml krema
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı vanilya
- Kakao
Hazırlanışı
Önce krema ve labne peyniri mikserle çırpın. Pudra şekeri ve vanilyayı da karışıma iyice yedirin. Ardından buzdolabında bekletin.
Karıştırma kabında yumurta ve şekerleri iyice çırpın. Oda sıcaklığındaki tereyağını bu karışıma ekleyerek çırpmaya devam edin. Son olarak tüm kuru malzemeleri; un, kabartma tozu ve granül kahveyi eleyerek homojen bir hamur haline getirin.
Ceviz içini robottan geçirin, ince bir dokuda olmasına dikkat edin.
Kurabiye hamurundan parçalar alın ve elinizle yuvarlayarak şekil verin. Yağlı kağıt serdiğiniz fıtın tepsisine alın. Üzerilerine ceviz içlerinden paylaştırın. Kurabiyeleri önceden ısıtılmış fırında 175 °C’de pişirin. 15 dakika yeterli olacaktır.
Kurabiyeleri soğumaya bırakın. Labneli kremayı sıkma torbası ile soğuyan kurabiyelerin üzerine sıkın. Kakao serperek servis yapın.