Canınız bir kaçamak yapmak istediğinde, bu mantarlı vegan alfredo soslu makarna tam size göre! Kreması eksik olmayan, daha hafif ve süt ürünü içermeyen bir versiyon yaratmak için ev yapımı kaju kreması kullanıyoruz. Yeni favori mantarlı makarna tarifinize merhaba deyin!
Kaju Kremalı Alfredo:
- 1 su bardağı çiğ kaju fıstığı, en az 2 saat oda sıcaklığında suda bekletilmiş
- 1 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı besin mayası (doğal gıda mağazalarında bulabilirsiniz, yüksek protein ve yüksek lif içeriğinin yanı sıra B12 içeriğiyle, vegan beslenmeyi tercih edenler için harika bir alternatif)
- 2 çay kaşığı limon suyu
- ½ çay kaşığı tuz
- ¼ çay kaşığı biber
Makarna:
- Spaghetti ya da Fettuccine makarna (veya başka bir makarna)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 diş ince kıyılmış sarımsak
- ¼ fincan kıyılmış arpacık soğanı
- 250 gr mantar
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı taze kıyılmış maydanoz – garnitür için 1 yemek kaşığı ayırın
Hazırlanışı
Alfredo sos için kajuları oda sıcaklığındaki suda en az 2 saat bekletin. Süzün ve durulayın.
Kajuları tüm kaju kreması malzemeleriyle birlikte blendera ekleyin. Pürüzsüz ve kremsi olana kadar karıştırın. Hemen kullanmayacaksanız, hava geçirmez bir kapta buzdolabında bir haftaya kadar saklayın.
Büyük bir tencerede tuzlu suyu kaynatın.
Bu arada, büyük bir sote tavasını orta ateşte ısıtın. Zeytinyağı, arpacık soğanı ve sarımsağı ekleyin ve yumuşayana kadar birkaç dakika pişirin. Küçük bir kaseye aktarın ve bir kenarda bekletin.
Mantarları dilimleyin ve tavanın ısısını orta-yüksek dereceye yükseltin. Mantarları tavaya ekleyin ve sıvının çoğu azalana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Sık sık karıştırın.
Makarnayı al dente olana kadar haşlayın. Alfredo sosunu açmanız gerekebilir diye bir fincan kadar makarna suyu ayırın.
Mantar tavasındaki sıvı büyük ölçüde azaldığında, arpacık soğanları ve sarımsağı, tuz, karabiber ve taze maydanozu ekleyin. Birkaç dakika daha pişirin, tadına bakın ve gerekirse baharatını ayarlayın.
Makarnanın pişmesi tamamlandığında mantarlı tavaya ekleyin ve alfredo sos ile kaplayın. Sosu gevşetmeniz gerekirse, ayırdığınız sıcak makarna suyundan biraz karıştırın. Üzerine biraz daha taze maydanoz ekleyin ve tadını çıkarın!
Kaynak: https://www.crowdedkitchen.com/