Malzemeler:
- 4 büyük yumurta akı, oda sıcaklığında
- Bir tutam tuz
- 1 su bardağı artı 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı mısır nişastası
- 2 çay kaşığı sirke
- 1 paket vanilya
- 1 ¼ su bardağı krema
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 300 gr vişne
Hazırlanışı
Fırını önceden 150 dereceye ısıtın. Yağlı pişirme kağıdının üzerine yaklaşık 18 cm’lik bir daire çizin, bunun için bir kase ya da tabaktan yararlanabilirsiniz. Yağlı kağıdı fırın tepsisine alın.
Cam bir kasede yumurta aklarını ve tuzu parlak tepeler oluşana kadar çırpın. Mikser çalışır durumdayken üç seferde şekeri ekleyin. Beze sert ve parlak olana kadar çırpın. Mısır nişastası, sirke ve vanilyayı ilave edin; birleştirmek için hafifçe karıştırın.
Bezeyi yağlı kağıt üzerine çizdiğiniz dairenin ortasına yerleştirin. Bir spatula kullanarak bezeyi kenarlara doğru eşit şekilde yayın. Tepsiyi fırına aktarın ve sıcaklığı hemen 100 dereceye düşürün. 1 saat 30 dakika pişirin.
Fırını kapatın ve bezeyi fırında tamamen soğumaya bırakın.
Bu arada kremayı pudra şekeri ile çırpın. Beze soğuduğunda ve tamamen kuruduğunda, üzerine kremayı ve istediğiniz meyveleri ekleyin.