Malzemeler
250 gr tereyağı (oda ısısında)
125 gr pudra şekeri
10 gr. kakao
55 gr mısır nişastası
10 gr şekerli vanilin
1 yumurta
1 çay kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı toz tarçın
500 – 550 gr un (elenmiş)
Üzeri İçin
Kırmızı, yeşil ve beyaz şeker hamuru
Yapılışı
Hafif yumuşamış tereyağımızı, mikser yardımıyla krema haline gelene kadar çırpıyoruz. Eleyerek pudra şekerini, mısır nişastasını ve vanilini ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Yumurtayı ekleyip, kremsi bir doku elde edinceye kadar iyice çırpıyoruz. Zencefili, kakaoyu, tarçını ve yaklaşık 400 gr unu kontrollü bir şekilde ilave edip, karışıma yedirene kadar çırpıyoruz. Mikser zorlanmaya başladığında elimizle yoğurmaya devam ediyoruz ve elimize yapışmayacak kıvama gelinceye kadar devam ediyoruz. 30 dakika buzdolabında dinlendiriyoruz. Ardından unladığımız tezgahta 1 cm kalınlığında açıyoruz.
Kurabiye kalıbı ile şekil veriyoruz. 170 dereceli fırında kenarları altın rengi olana dek 10 – 15 dakika pişiriyoruz. Beyaz, kırmızı ve yeşil şeker hamurlarını sırayla yoğurup teker teker merdaneyle açıyoruz. Kalıp yardımıyla şeker hamurlarını şekillendiriyor ve fotoğraftaki gibi kurabiyelere yapıştırıyoruz. Son olarak görseldeki gibi süsleme için Royal Icing kremamızı hazırlayıp bir sıkma torbasına alıyoruz. İnce uçlu duy yardımıyla görseldeki gibi kurabiyeleri süslüyoruz.
Tarif:
Tuğba Sağıroğlu
Tug’s Cake Shop