Malzemeler
1 su bardağı jasmine (yasemin) pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı bezelye
1,5 su bardağı sıcak tavuk suyu
1/2 tatlı kaşığı limon suyu
Tuz
Yapılışı
Pirinçleri, üzerini geçecek kadar sıcak suda yarım saat kadar bekletin. Tereyağının yarısını küçük bir sos tenceresinde eritin. Ayıklanmış ya da oda sıcaklığında beklettiğiniz dondurulmuş bezelyeleri tereyağında soteleyin. Pilav tenceresinde tereyağı ve zeytinyağını ısıtın. Sıcak suda beklettiğiniz pirinçleri süzgece alın, iyice duruladıktan sonra suyunu süzdürün. Pirinçleri hafif şeffaf bir görünüm alana kadar kısık ateşte kavurun. Sotelediğiniz bezelye, taze sıkılmış limon suyu ve tuz ilave edin, tavuk suyunu da katarak pirinçleri kısık ateşte karıştırmadan pişirin. Suyunu çeken pilavı ocaktan alın. 5-10 dakika kadar dinlendirdikten servis edin.