Malzemeler
Hamur için:
- 100 gr tereyağı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 2,5 su bardağı un
- Tuz
Dolgu için:
- 300 gr brokoli (çiçek kısımları)
- 2 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 100 gr rendelenmiş cheddar peyniri
- Tuz, Karabiber
Hazırlanışı:
Fırını 175 C’ye önceden ısıtın.
Tereyağını oda sıcaklığına getirin. Bir kasede tereyağı, yumurta, sıvı yağ ve yoğurdu karıştırın. Unu ve tuzu ekleyip hamur kovamına getirin.
Kiş için kullanacağınız kalıbı yağlayın, hazırladığınız hamuru kalıba yerleştirin ve fırında 20 dakika ön pişirme yapın.
Bu arada orta boy bir tencereye tuzlu su koyup kaynatın. Brokoli’yi ekleyin; 1 dakika pişirin. Suyunu iyice süzün; kesme tahtasına aktarın ve kağıt havluyla kurulayın. Kaba bir şekilde doğrayın.
Derin bir kase yumurtaları çırpın, tuz ve karabiber ekleyin. Brokoli ve cheddar peynirini yumurtalara ilave edip karıştırın.
Fırındaki kiş hamurunu çıkarın hazırladığınız peynirli brokolili harcı üzerine yayın ve tekrar fırına verip üzeri kızarana kadar 15-20 dakika daha pişirin. Fırından çıkarıp ılınınca dilimleyerek servis yapın.




