Malzemeler
1 kg. barbun balığı • 10 diş sarımsak • 3 yemek kaşığı zeytinyağı • 1 tatlı kaşığı ince çekilmiş deniz tuzu • 1 çay kaşığı çekilmiş tane karabiber • 1/4 çay kaşığı toz çeşni • Limon
Barbun balıklarını tek tek ayıklayın (ya da balıkçınıza ayıklatın). Balıkları bol suda yıkayın, fazla sularını süzdürün ve tuzlayın. Sarımsakları soyup bütün bırakın. Balıkları taze çekilmiş tane karabiber, toz çeşni ve zeytinyağı ile harmanlayın. Ardından yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Sarımsakları bütün halde tepsiye serpiştirin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, balıklar kızarıp renk alana kadar yaklaşık 35 dakika pişirin. Yanında limon ve salatayla servis yapın. Dilerseniz üzerine limon kabuğu rendesi serpiştirebilirsiniz.