Malzemeler
2 adet orta boy çipura • 1 tatlı kaşığı çekilmiş renkli tane karabiber • 1 tatlı kaşığı çekilmiş deniz tuzu • 1/2 çay bardağı zeytinyağı • 1 adet taze sıkılmış limon suyu • 2 adet limon (dilimlenmiş)
Çipuraları ayıklayıp bol suda yıkayın (Ayıklama işlemini balıkçınıza da yaptırabilirsiniz). Balıkların fazla suyunu bir kağıt havluyla aldıktan sonra, üstlerine ve karın kısmına birer çizik atın. Sonra balıkların karın kısımlarını çekilmiş deniz tuzu ile tuzlayın. Yayvan bir kaba zeytinyağı, limon suyu ve tane karabiberi koyup karıştırın. Çipuraları bu karışıma bulayın. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve balıkları tepsiye dizin. Limon dilimlerini çizik attığınız yerlere dikkatlice yerleştirin. Kalan zeytinyağlı karışımı üzerlerine gezdirin. Balıkları 200 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Yanında yeşilliklerle servis yapın.