Malzemeler:
Taco hamuru için:
- 2 su bardağı mısır unu
- 1 su bardağı karabuğday unu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Su
- Tuz
- Zerdeçal (isteğe bağlı)
İç malzemeleri:
- 1 adet avokado (çekirdeği çıkarılmış ve kabuğu soyulup ince dilimlenmiş)
- 1 su bardağı haşlanmış Meksika fasulyesi
- ½ su bardağı kuru domates
- 1 adet kapya biber (ince halka doğranmış)
- 1-2 adet taze soğan (ince halka doğranmış)
- Kişniş yaprakları
- Akdeniz yeşillikleri
- 1 adet nar (Taneleri ayıklanmış)
- Çörek otu
- Tuz
Tahin sos:
- 2 yemek kaşığı tahin
- 1 adet limon suyu
Hazırlanışı:
Önce taco hamuru ile başlıyoruz. Bunun için unları, tuzu ve zeytinyağını bir kaseye alın, suyunu kontrollü bir şekilde ekleyerek kıvam alana kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatın yarım saat dinlendirin.
Taconun içinde kullanacağınız malzemeleri hazırlayın, tacolara eşit paylaştırmak için hepsini ayrı kaplara koyup mutfak tezgahına alın.
Bu arada fırını açıp 200 C’ye ısıtın.
Sos için tahini bir kaseye alın (miktarını yapacağını taco miktarına göre artırıp azaltabilirsiniz) limon suyunu ekleyip karıştırın, homojen bir kıvam alması için az ılık su ilave edebilirsiniz.
Dinlenen taco hamurlarını küçük yuvarlaklar halinde açın ve kurumaması için üzerlerini bezle kapatın. Fırına vermeden üzerlerine fırça yardımıyla hafif zeytinyağı sürün.
Fırın ızgara telinin üzerine açtığınız hamurları yerleştirin, hamurların iki yanlarını tellerin arasından geçirin, böylece taco hamurunun klasik formunu yakalayabilir ve içlerini doldurabilirsiniz. Izgara telinin arasından geçirdiğiniz hamurların yana doğru açılamaması için kürdanla iki ucu birleştirin.
Hamurlar kızarınca fırından dikkatlice alın. Önce kürdanları alın, sonra pişen tacoları ızgara telleri arasından çıkarın. İç malzemeleri taco ekmeklerine eşit olarak paylaştırın. Üzerine çörek otu serpin ve nar taneleri yerleştirin. Tahinli sostan döküp servis yapın.