Malzemeler:
- ¼ demet ıspanak yaprağı
- 5-6 adet mantar
- 2 somon fileto
- 1 kuru soğan
- 2 yemek kaşığı krema
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Soğanları temizleyip küp doğrayın. Zeytinyağı eklediğiniz tavada kavurun, tavaya temizleyip dilimlediğiniz mantarları ilave edin. Yıkayıp iri parçalara böldüğünüz ıspanakları da ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Ispanakları fazla öldürmeden kremayı da ekleyip ocaktan alın.
Somonu isterseniz biraz maydanoz, sarımsak, limon suyu ve zeytinyağıyla hazırladığınız sosta marine edebilirsiniz. Ardından yağlı kağıt yaydığınız fırın tepsisinde tuz, karabiber ve üzerine birkaç parça tereyağı ekleyerek 200 derece fırında yaklaşık 10 dakika pişirin. Pişen somonları ıspanaklı mantarlı karışımın üzerine alarak servis edebilirsiniz.