ŞEF TARİFİ: Mark Bittman
Ekmeğin üzerinde, pilavın yanında, makarnayla veya lavaşa sararak servis yapabileceğiniz, İspanyol usulü karides sote, sizin ve ikram ettiklerinizin beğenisini kazanıp favorilerinizden olacak.
Bu basit ve lezzetli soteyi, benzer büyüklükte deniztarakları ya da Jumbo karideslerle de yapabilirsiniz. Ancak, pişme süresi daha uzun olacaktır.
Malzemeler
- 1/3 su bardağı sızma zeytinyağı veya ihtiyaca göre daha fazlası
- 3 veya 4 büyük diş, ay şeklinde, ince kıyılmış sarımsak
- Yaklaşık 700 gr temizlenmiş, yıkanmış ve kurulanmış karides
- Tuz
- Taze çekilmiş karabiber
- 1 tatlı kaşığı öğütülmüş kimyon
- 1,5 çay kaşığı acı kırmızıbiber
- Üzerini süslemek için doğranmış taze maydanoz yaprakları
Hazırlanışı:
- Zeytinyağını büyük, geniş, fırına girebilen, ısıya dayanıklı bir tavada, kısık ateşte ısıtın. Zeytinyağının tavanın dibini kaplayacak kadar olmasına dikkat edin, daha eksik olmamalıdır. Sarımsakları ekleyin ve renk değiştirerek altın rengini alıncaya kadar, birkaç dakika pişirin.
- Ateşi orta dereceye yükselterek karidesleri, tuzu, karabiberi, kimyonu ve kırmızıbiberi ekleyin. Karıştırarak pişirmeye devam edin. Tavayı bir veya iki kez çalkalayın. Karidesler tamamen pembeleşinceye kadar 5-10 dakika kadar, bir veya iki kez çevirerek pişirin. Yağda kabarcıklar oluşmaya başlayınca ateşten alın. Doğranmış taze maydanoz yapraklarıyla süsleyin ve hemen servis yapın.
Kaynak:
https://www.markbittman.com/recipes-1/simplest-and-best-shrimp-dish