Yüksek protein içerikleriyle öne çıkan karabuğday ve nohut ile hazırlanan bu salata yaz günleri için hafif, doyurucu ve sağlıklı bir seçenek.
Malzemeler:
- 1/2 su bardağı karabuğday (haşlanmış)
- 1/2 su bardağı nohut (haşlanmış)
- 1 adet kapya biber
- 1 adet kırmızı turp
- Kıvırcık salata ya da marul
- Susam, Tuz
- Zeytinyağı
- Limon
Hazırlanışı:
Kapya biberleri yıkayıp çekirdeklerini çıkarın küçük parçalar halinde doğrayın.
Turpu yıkayıp biberlerle aynı boyutta olacak şekilde kesin.
Yeşil salata yapraklarını sirkeli suda beklettikten sonra yıkayıp süzülmeye bırakın.
Bir kasede zeytinyağı, limon ve tuz ile pratik bir sos hazırlayın.
Salata kasesine (geniş bir kase seçin) önce salata yapraklarını taban olarak serin. Önceden haşladığınız nohut ve karabuğdayı salataların üzerine alın.
Doğranmış turp ve kapya biberi de etrafına paylaştırın.
Zeytinyağı ile hazırladığınız sosu malzemelerin üzerine gezdirin.
Susam serperek servis yapın.