Malzemeler:
- 500 g kereviz
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı bal
- 6 bardak tavuk suyu
- 4 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı ekşi krema
- 8 dilim ekşi mayalı ekmek
- 100 g keçi peyniri
- Tuz, karabiber
Tarifin yapılışını youtube kanalımızdan izleyebilirsiniz.
Hazırlanışı:
Fırını önceden 200°C’ye ısıtın. Kereviz, sarımsağı ve soğanı bir fırın tepsisine koyun, üzerine yağ gezdirin, tuz ve karabiber serpin ve kaplayacak şekilde harmanlayın. 20 dakika pişirin. Orta boy bir tencereye kereviz, soğan, sarımsak, tavuk suyu, balı ve ekşi kremayı koyup kaynatın. El blender’i yardımıyla pürüzsüz olana kadar karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Kalan ekşi mayayı keçi peyniri ile karıştırıp kızarmış ekşi maya ekmeklerinin üzerine sürün. Taze kekik, zeytinyağı ve kırmızı toz biber ile tatlandırın.