Malzemeler:
- 600 g patates
- 1 demet taze soğan
- 1 baş brokoli
- 1 adet kırmızı biber
- 8 adet yumurta
- 40 g Cheddar peyniri
- ½ bağ ıspanak ve roka
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
Tarifin yapılışını youtube kanalımızdan izleyebilirsiniz
Yapılışı:
Fırını önceden 200ºC’ye ısıtın. Orta-yüksek ateşte 28 cm’lik fırına dayanıklı yapışmaz tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin. 600 g patatesi ovalayın ve 1 cm’lik küpler halinde doğrayın ve ısınan tavaya ekleyin.
1 demet taze soğanı ince ince doğrayıp ilave edin. 1 baş brokolinin sert ucunu kesin, kalan ince sapı küçük küçük doğrayın ve tavaya ekleyin (çiçeklerini daha sonra kullanacağız). 1 adet kırmızı biberi de çekirdeklerini çıkarıp ince dilimler halinde kesip tavaya ilave edin. Bir tutam tuz ve karabiber ile tavadaki sebzeleri tatlandırın, ardından ara sıra karıştırarak 15 dakika veya altın rengi olana kadar pişirin.
Kalan brokoli çiçeklerini parçalara ayırıp son 5 dakikada tavaya ilave edip karıştırın. 8 yumurtayı bir kaseye kırın ve birlikte çırpın, 30 g Cheddar peynirini rendeleyin ve tuz ve karabiberle tatlandırıp yumurtalarla karıştırın.
Ispanak ve rokayı kabaca doğrayın ve tavaya karıştırın, ardından tava tabanını kaplayacak şekilde yumurta karışımının üzerine dökün. Kalan Cheddar’ı rendeleyin ve yumurtaların üzerine ekleyin. Ardından 10 dakika ya da altın rengi olana kadar fırında pişirin. Frittata’yı servis tabağına alın ve dilimler halinde kesin.