Malzemeler:
- 2 adet tatlı patates
- ½ su bardağı ceviz
- 50 gr. beyaz peynir
- Roka yaprakları
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Limon suyu
- Tuz, Karabiber
Hazırlanışı:
Patateslerin kabuklarını soyun, küp halinde doğrayın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip doğradığınız patatesleri koyun, üzerine 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı gezdirip 180-200 derecedeki fırına verip 35 – 40 dakika pişirin.
Bu arada roka yapraklarını iri parçalar halinde koparın, peyniri elinizle ufalayın. Cevizleri iri parçalara bölün. Salata sosu için kalan zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberle bir sos elde edin.
Pişen patatesleri fırında alıp soğumaya bırakın. Derin bir kasede soğuyan patatesleri, ceviz, peynir ve rokayla karıştırın. Hazırladığınız salata sosunu ekleyip servis yapın.