Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 adet şeftali
Hazırlanışı
Önce derin bir kasede yumurta ve pudra şekerini mikser yardımıyla iyice çırpın. Ardından diğer sıvı malzemeleri yoğurt ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin. Un, vanilya ve kabartma tozunu çırptığınız karışıma ekleyin ve tekrar karıştırın. Kek hamurunu yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine alın. Fırında alt üst pişirmeyle pişirin.
Şeftalilerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın ve blenderda püre haline getirin.
Pişen hamuru fırından çıkarın, henüz sıcakken yağlı kağıt yardımıyla rulo yapıp biraz bekletin. Soğuduktan sonra keki açıp, yağlı kağıdı üzerinden alın. hazırladığınız şeftali püresini kekin üzerine sürün, sonra yine rulo yaparak katlayın. Üzerine toz şeker serpin. Biraz dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.