Yeşil yaprakları, acımsı tadı ile kimilerinin çok sevdiği kimilerinin pek de tercih etmediği roka aslında tam bir sağlık deposu.
Antioksidan içeriğinin yanı sıra C vitamini ve mineraller bakımından zengin olan roka fosfor, magnezyum, potasyum ve kalsiyum yönünden de zengin; daha ne olsun. Daha çok salatalarda tüketmeye alışık olduğumuz rokayı farklı soslarda ya da güveç yemeklerinde kullanmak mümkün.
Balığın yanına çok yakışan roka güçlü C vitamini içeriğiyle bağışıklık sisteminin gücüne güç katıyor. Rokanın içeriğindeki kalsiyum günlük kalsiyum ihtiyacının alınmasına yardımcı oluyor. Kemik sağlığı için de destekleyici.
Roka, folik asit içeriğiyle hamilelerin beslenme listelerinde kendine yer buluyor.
Rokadaki A vitamini cilt hastalıklarına fayda sağlayacağı için uzmanlar tarafından tüketilmesi öneriliyor. Ayrıca roka yemek için mutlaka cildinizle ilgili bir sorun yaşamanıza gerek yok; sağlıklı ve canlı bir cilt için de roka tüketebilirsiniz.
Mide rahatsızlıkları olanların kontrollü tüketmeleri önerilen roka, yüksek tansiyonu dengelemeye yardımcı oluyor. Parlak ve sağlıklı saçlar için rokanın içeriğindeki kalsiyum ve demir devreye girip başarılı sonuçlar alınmasına yardımcı oluyor.