• Hafızayı güçlendirmeye yardımcı olan karpuz, öğrenmeyi kolaylaştırıyor.
• Tekli ve çoklu yağ asitleri bakımından oldukça zengin olan karpuz, kandaki kötü kolesterolün düşmesine dolayısıyla da kalp sağlığının korunmasına yardımcı oluyor.
• İçindeki yüksek su oranı nedeniyle sık sık idrara çıkmaya yardımcı olan karpuz, ödem atmayı da kolaylaştırıyor.
• Oldukça zengin bir magnezyum kaynağı olan karpuz, uyku bozukluklarının önüne geçiyor.
• Lifli yapısı sayesinde sindirim sistemi faaliyetlerini düzenleyen karpuz, kabızlığı da önlüyor.
• Karpuzda bulunan karotenoidler damarlarının sertleşmesini önlemeye yardımcı oluyor.
Kavun
• Zengin bir potasyum ve su kaynağı olan kavun, vücuttan toksik maddelerin atılmasına yardımcı oluyor, kalp damar sağlığına ve hipertansiyona iyi geliyor.
• Yüksek oranda A vitamini ve beta-karoten içeren kavun, göz için son derece faydalı. Kavun tüketmek katarakt hastalığına yakalanma ihtimalini %40 oranında azaltıyor.
• Cildin yenilenmesine katkı sağlayan kavun, egzama gibi cilt problemlerinin iyileşmesine katkı sağlıyor.
• İnce 1 dilimi ortalama 60 kalori olan kavunu özellikle şeker hastalarının dikkatle tüketmesi gerekiyor. Ayrıca yüksek oranda potasyum barındırdığından böbrek hastalarının ve hiperpotasemi hastalarının mutlaka doktora danışarak tüketmesinde fayda var.