Birçok tarifte zeytinyağı, tereyağı veya bitkisel yağ kullanılsa da, Hindistan cevizi yağı yemeklere hem lezzet hem de aroma katabilen harika bir seçenektir. Bu özel yağı kullanarak çok çeşitli tatlı ve tuzlu tarifler hazırlayabilirsiniz. Hindistan cevizi yağını kullanmaya başlamanıza yardımcı olmak için farklı Hindistan cevizi yağı türleri ve dahil edebileceğiniz en iyi yemekler hakkında bir içerik hazırladık.
Rafine ve Rafine Edilmemiş Hindistan Cevizi Yağı
Rafine edilmemiş ve rafine edilmiş Hindistan cevizi yağları, yapılış şekillerinde farklılıklar olduğu için tat, aroma, dumanlanma noktası ve kullanım durumları açısından farklılık gösterir.
Rafine edilmemiş
Taze Hindistan cevizi etinin soğuk preslenmesiyle elde edilen işlenmemiş Hindistan cevizi yağı, doğal tropik Hindistan cevizi aromasını ve kokusunu korur. Bu minimal işlenmiş yağın dumanlanma noktası 176 derecedir, bu da onu orta ısıda pişirme ve fırınlama için ideal kılar.
Rafine edilmemiş Hindistan cevizi yağı, sote ve fırınlama işlemlerinde iyi sonuç verir. Hindistan cevizi aromasının belirgin olduğunu unutmayın, bu nedenle diğer malzemeleri tamamladığı tariflerde kullanın.
Rafine edilmiş
Rafine Hindistan cevizi yağı, Hindistan cevizi aromasını gidermek için ek bir işlemden geçerek 200 derece daha yüksek dumanlanma noktasına sahip nötr bir yağ elde edilir. Sonuç olarak ortaya çok yönlü, hafif aromalı, tavada kızartma gibi yüksek ısıda pişirmeye uygun bir bileşen çıkar.
Hindistan Cevizi Yağı Nasıl Kullanılır?
Hindistan cevizi yağı inanılmaz derecede çok yönlüdür; pişirme, sote, kızartma ve hatta [cilt ve saç bakımı için] mükemmeldir. Çoğu tarifte tereyağı veya diğer yağların yerine 1:1 oranında kullanılabilir. Bir miktar Hindistan cevizi aroması için işlenmemiş Hindistan cevizi yağını veya tamamen nötr bir tat için rafineedilmiş Hindistan cevizi yağını seçebilirsiniz.
Hindistan Cevizi Yağı Ile Yemek Pişirmek
Granola: Sızma Hindistan cevizi yağı, özellikle Hindistan cevizi gevreği ile eşleştirildiğinde granolaya zengin bir doku ve lezzet boyutu katar. Klasik granola tariflerinde zeytinyağı yerine 1:1 oranında kullanabilirsiniz.
Kekler: Rafine edilmemiş Hindistan cevizi yağı, Hindistan cevizli ve havuçlu keklerde o serinletici tropikal tadı artıracaktır. Ayrıca çikolatalı, yaban mersinli ve limonlu keklere özel bir lezzet katabilir.
Sütsüz veya Vegan Tatlılar: Rafine edilmemiş Hindistan cevizi yağı, Hindistan cevizi limonlu kurabiye veya barlarda olduğu gibi ‘Hindistan cevizini öne çıkaran’ ikramları geliştirmek veya bazı brownie veya blondie tariflerinde olduğu gibi sadece süt içermeyen hale getirmek için 1:1 oranında tereyağı yerine kullanılabilir.
Çorba: Bir kaşık Hindistan cevizi yağı çorba ve güveçleri zenginleştirebilir. Çorba hazırlarken sıvı yağ veya tereyağı yerine kullanabilirsiniz. Özellikle zerdeçal ve zencefil gibi sıcak baharatlar içeren çorbalara çok yakışır.
Sebze Kavurma: Rafine edilmemiş Hindistan cevizi yağı, sebzelere zengin bir aroma katmak ve doğal tatlılıklarını artırmak için diğer yağların yerine kullanılabilir. Özellikle havuç, balkabağı ve tatlı patatesle çok iyi sonuç verir.
Kaynak: www.marthastewart.com/