Mükemmel lezzet kombinasyonu
Balzamik soğanlı, kremalı gorgonzola peynirli ve taze rokalı bu lezzetli İncirli Pizza mükemmel bir lezzet kombinasyonu! İster fırında ister ızgarada pişirin; her iki şekilde de sonbahardan ilham alan bu vejetaryen pizzaya bayılacaksınız!
Malzemeler
Balzamikli Soğan:
- 1 kırmızı soğan- çok ince halka şeklinde dilimlenmiş
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Bir tutam tuz ve karabiber
- 2 yemek kaşığı balzamik sirke
- 1 çay kaşığı şeker veya bal
Pizza:
- Pizza hamuru, iki topa bölünmüş
- Zeytinyağı
- 1-2 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri
- 1 su bardağı ufalanmış keçi peyniri
- 10 adet dörde bölünmüş taze incir ya da kuru incir (ince dilimlenmiş)
- Karabiber
- Bir avuç bebek roka
Hazırlanışı:
Fırını önceden 220 F’ye ısıtın.
Pizza hamurunu oda sıcaklığında, unlanmış bir tezgah veya yağlı kağıt üzerinde 20 dakika dinlendirin.
Büyük bir tavada, dilimlenmiş soğanı zeytinyağında, orta-yüksek ateşte, sık sık karıştırarak 3 dakika soteleyin. Isıyı orta seviyeye düşürün ve bir tutam tuz ekleyin. Soğanlar karamelize olmaya başlayıp yumuşayana kadar 10 dakika kadar sotelemeye devam edin. Balzamik sirke, bal ve karabiberi ekleyin. Balzamik azalana kadar yaklaşık 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Bir kenara koyun.
Unlanmış bir yüzeyde hamuru uzatın veya 2 ince yuvarlak (veya oval) şeklinde açın ve yağlı kağıdın üzerine yerleştirin. Hamurun üzerine fırçayla zeytinyağı sürün ve iki peyniri serpin, üzerine dilimlenmiş incir ve balzamik soğan ekleyin. Karabiber serpin.
Pizza taşı ya da fırın tepsisi üzerinde sıcak fırında yaklaşık 10-12 dakika pişirin. Ahşap bir tahtanın üzerine yerleştirin, taze roka serpin, kesin ve hemen servis edin.
Kaynak: https://www.feastingathome.com