Malzemeler:
- 2 su bardağı süt
- 125 gram tereyağı
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 adet yumurta ve 1 adet yumurta sarısı (üzeri için)
- 1 kg un
- 500 gr. taze kayısı
- 4 yemek kaşığı kayısı marmeladı
- Bir tutam tuz
Hazırlanışı:
Önce hamuru hazırlamak için maya, ılık süt ve şekeri bir kabın içinde karıştırın. Maya kabarmaya başlayınca, bir kaseye aldığınız unun ortasını havuz gibi açıp mayayı ekleyin. 2 adet yumurtayı, tereyağını ve bir tutam tuzu ilave edip yoğurmaya başlayın. Hamur toplanınca mayalanması için üzerini kapatıp ılık bir yerde 1 saat kadar bekletin.
Bu sırada Piroshki’nin iç harcı için kayısıları ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. Büyüklüklerine göre kayısıları küçük dilimlere kesin. Dinlenen hamurdan fotoğraftaki Piroshki’lerin büyüklüğünde parçalar koparın. Unladığınız tezgah üzerinde elinizle dikdörtgen şekil verin. Hamurun ortasına biraz kayısı marmeladı sürün, üzerine dilimlediniz kayısılardan yerleştirin. Ortası açık kalacak şekilde uçlarından ve yanlarından hamuru kayısıların ortasına doğru kapatın. Bir adet yumurtanın sarısını çırpıp hamurların kenarlarına sürün.
Hamurları fırın tepsisine dizin, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin.