Malzemeler:
- 250 gr tereyağı margarin
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- Alabildiği kadar un
Kayısılı harç için:
- 500 gr kayısı
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı su
Hazırlanışı:
Hamura başlamadan önce kayısıların çekirdeklerini çıkarın, üzerine şeker ve suyu ekleyip ateşe koyun ve yumuşayana kadar pişirin. Pişen kayısıları mutfak robotunda püre haline gelene kadar karıştırın.
Oda sıcaklığındaki tereyağı, şeker ve yumurtayı derin bir kasede karıştırın. Ardından kuru malzemeleri vanilin, kabartma tozu ve alabildiği kadar unu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur haline gelene kadar yoğurun. Hamurdan bir parça üzerini süslemek için ayırın. Kalan hamuru yarım saat kadar dinlendirin. Dinlenen hamuru merdane ile pişireceğiniz kalıp boyutunda açtıktan sonra tabanını yağladığınız kalıba hamuru alıp yerleştirin. Piştikten sonra daha iyi görünmesi için kalıbın kenarlarını parmaklarınızla şekillendirin.
Hamurun üzerine püre haline getirdiğiniz kayısı sosunu eşit şekilde yayın. Ayırdığınız hamuru yine merdane ile açıp şeritler halinde kesin. Kestiğiniz hamur şeritleriyle kayısıların üzerini kafes gibi kaplayın.
Önceden 180 derece önce ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar 20-25 dakika pişirin. Ilınınca servis yapın.