Miso Nedir, Nasıl Kullanılır?
Tuz, soya fasulyesi, ko-ji mantarı ve pirinç ya da arpadan oluşan bu fermente karışım, Asya…
İYİ BESLEN, İYİ HİSSET
Tuz, soya fasulyesi, ko-ji mantarı ve pirinç ya da arpadan oluşan bu fermente karışım, Asya…
Havuçlar, doğru şekilde saklandıklarında uzun süre dayanabilirler. Örneğin havuçları muz, elma ve sert çekirdekli meyvelerle…
Bu iki şeker türü birbirine benzer ancak aralarındaki farklar, birini diğeriyle değiştiremeyeceğiniz anlamına geliyor. Beyaz…
Defne yaprağı, aslında adı üzerinde bir yaprak, Akdeniz’e özgü defne ağacından (Laurus nobilis) elde edilir.…
Kalabalık bir misafiri grubunu ağırlayacaksınız. Her zaman yaptığınız tarifleri iki ya da üç katına çıkarmanız…
Herkes ocağı yakıp yemek pişirebilir. Bu durum tıpkı ehliyeti olan herkesin araba kullanmasına benzer. Nasıl…
Daha fazla lif tüketmek söz konusu olduğunda aklınıza fasulye veya yulaf gibi doyurucu tahıllar gelebilir,…
Beslenme uzmanları, brokoli için “çok çalışkan bir sebzedir” diyor, neden mi? Brokoli vücudunuza destek veren…
Her gün farklı platformlar aracılığıyla önümüze pek çok sağlık önerisi geliyor; adeta bilgi bombardımanına tutuluyoruz:…
En yumuşak et hangisidir? Sulu ve tam kıvamında biftek pişirmek için püf noktaları nelerdir? Merak…
Sağlık ve beslenme söz konusu olduğunda yumurtanın karmaşık bir geçmişi var. Bazen “mutlaka tüketilmeli”, bazen…
Buzdolabında sakladığınız peynirin mavi-yeşil küfle kaplandığını ya da kaygan ve amonyak kokulu bir hal aldığını…