Malzemeler:
- 4 adet havuç
- 2 adet patates
- 1/2 mor lahana (büyüklüğüne göre ayarlayabilirsiniz)
- 2-3 adet kırmızı kapya biber
- 2 adet nar
- Taze kaşar peynir
- Dereotu
- 2 limon
- Zeytinyağı
- Tuz, karabiber, toz kırmızı biber
Hazırlanışı:
Patatesleri haşlayın ama çok dağılmasına izin vermeyin. Biraz soğuyunca rendeleyin.
Rende patatesleri zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ile tatlandırın.
Mor lahanayı rendeleyin, yarım limon suyu ve tuz ekleyip elinizle iyice yoğurup diriliğini alıp dinlenmeye bırakın.
Havuçları soyup rendeleyin ve iki kaşık zeytinyağı ve bir tutam tuz ile tavada hafif çevirin.
Kapya biberin çekirdeklerini çıkarın ve küçük küpler halinde doğrayın.
Narın tanelerini ayıklayıp bir kasede bekletin.
Dereotunu ince kıyın.
Mor lahananın suyunu sıkın, biraz zeytinyağı gezdirip servis tabağının tabanına yayın. Üzerine sotelediğiniz havuçları yerleştirin. Kapya biberleri de havuçlardan sonra tabağa alın. Üzerine tatlandırdığınız patates rendesini koyun ve en üste nar tanelerini dizin. İnce kıydığınız dereotu yapraklarını narların etrafına yerleştirin.
Kibrit çöpü kalınlığında kestiğiniz taze kaşar peynirini narların etrafından başlayarak tabağa yerleştirin.